Kapitel 23 - Tillbaks till skogen

3/29/2014

Vi skyndar oss ut ur huset. Just när vi är på väg ut ser vi doktor X på väg mot oss. Bob försöker förtrolla honom, så vi ska kunna ta nyckeln.

- Abrakadabrasimsalabim, börjar Bob. Men ingenting händer. Förtrollningen fungerar inte för Bob har glömt bort orden. Han säger fel.

Doktor X tar tag i mig och Bob. Då tar Julia fram sitt nagellack. Hon sträcker fram det mot Doktor X hals och skär av…… halsbandet. Hon fångar snabbt upp nyckeln och stoppar den i sin ficka. I samma sekund kommer Bob ihåg den riktiga trollformeln.

- Hulomusmosimus, viskar han för att Doktor X inte ska hinna märka något. Nu fungerar det. Doktor X blir förstenad.

Vi hjälps åt att lägga Doktor X på en vagn som vi sätter fast bakom tretandemcykeln. Vi sätter oss på cykeln och kör det snabbaste vi kan mot skogen. När vi kommer fram till det ihåliga trädet sätter vi oss uttröttade framför hålet och Bob läser upp en dikt.

I skogen.
En blåsig kväll.
Vinden susar, åskan mullrar.
Det luktar barr och blåbär.
Jag är rädd.
Det känns läskigt.
I skogen.

När Bob har läst färdigt dikten händer något märkligt. Doktor X börjar röra på sig och vaknar till. Vi blir livrädda och börjar springa.

- Vänta, ropar Doktor X. Varför springer ni? Lämna mig inte här i den mörka skogen. Jag är rädd. När han säger det förstår vi att Doktor X har blivit snäll när han hörde Bobs dikt. Vi går tillbaks till trädet och Doktor X och sätter oss igen. Vi sitter en lång stund och pratar. Doktor X verkar jättetrevlig. Han berättar att han alltid har varit rädd för att vara i skogen. Då ser vi något som kommer upp från hålet i trädet. Det är…

Författare: Centrumskolan 3A

4 kommentarer:

Anonym sa...

vad är det i hålet?
Ni är bra författare!

Anonym sa...

Vad spännande!
Jag undrar hur nästa kapitel bli.

Sofia-4a

Anonym sa...

Va spännande, vi trodde att doktor X skulle bli halshuggen av Julia, den var bra!
Vi tycker att ert kapitel är en av de mest spännande.
Hälsningar 5A Centrumskolan

Anonym sa...

Jag tror att doktor x kommer att lura dom i nästa kapitel

Hälsningar batul och braha

Skicka en kommentar