Kapitel 7 - Julia och SSF:s uppdrag

3/06/2014

”Det här är Julia”, säger taxichauffören. En orangehårig tjej kommer in i det hemliga rummet och vi hälsar på varandra. Julia är fräknig, blåögd och ser vältränad ut.

”Jag heter Julia. Ska vi gå en sväng så visar jag dig runt och berättar om mig själv och uppdraget”.

Jag nickar till svar och följer med. Julia berättar att hon är 12 år och att hon varit med i den hemliga organisationen i åtta månader. Under den tiden har hon tränat för uppdraget. Organisationen som kallas SSF har funnits i två år för skydda landet från ondska. ”Kungen och drottningen har nu gett oss uppdraget att frakta ett superviktigt USB-minne med viktig information till slottet”, avslutar Julia.

Jag blir nyfiken på det Julia berättar, men kan inte riktigt förstå att allt det här har hänt. ”Vad ska jag göra nu då?” frågar jag Julia.

”Vi ska träna inför uppdraget att föra in USB-minnet och en gyllene nyckel till slottet. Jag ska ha USB-minnet och du ska ha nyckeln”, berättar Julia.

Jag undrar vad det är vi ska träna på och får svaret att vi måste träna för att bli smidiga, starka och smarta för det finns spioner som vill få tag på det det viktiga USB-minnet.

Julia säger att vi ska gå och hämta den speciella agentutrustningen som består av en dräkt som klarar både kyla och värme, spypods och en pennlaser som kan ta sönder väggar.

”Vad betyder SSF egentligen?”, frågar jag på väg till utrustningsförrådet.

Författare: Ringsbergskolan klass 5

1 kommentarer:

Anonym sa...

Vi i klass 5B på Centrumskolan undrar vad som hände med mamman? Är hon kvar i lokalen och hör om sin sons uppdrag eller är hon någon annanstans?

Skicka en kommentar