Kapitel 17 - Bobs trollformel

3/21/2014

Plötsligt öppnas dörren och där står mamma. Jag ropar:

- Mamma! Jag har saknat dig!
- Vad gör ni här? Skynda er! Vakten kommer! ropar mamma.

Det verkar som att våra osynlighetsdräkter inte fungerar längre eftersom mamma kan se oss. Bob kommer på en idé och säger:

- Just det, jag kan ju trolla! Jag kan trolla så att vakten blir till sten.
I samma stund hinner vakten fram till oss och får tag i Julias långa hår.
Bob ropar trollformeln:

- Hulomusmosimus!

Vakten blir direkt förvandlad till en sten, men eftersom han håller i Julias hår så blir hon också förstenad. Då kommer Bob på att han kan säga formeln baklänges så att förbannelsen bryts.

- Sumisomsumoluh! säger han.

Vakten och Julia blir vanliga igen men nu blir vakten livrädd och flyr ut genom dörren. Vi springer tillbaka och klättrar snabbt ner i trädet igen. Snart får jag syn på en stege som ser ut att leda upp till hålet i trädet. Snabbt klättrar vi uppför stegen och kommer ut igen.

Äntligen kommer vi fram till stenen där Julia har gömt nyckeln. Hon böjer sig ner för att ta upp den men nyckeln är borta! Istället ligger det en lapp där.

På lappen står det…

Författare: Ulriksbergskolan 2B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra fortsättning ni skrev och vilket spännande avslut på kapitlet. Er trollformel var riktigt rolig tycker vi. Vi undrar vad "Draget" innebär?
4B Centrumskolan

Anonym sa...

Hej 4 B på Centrumskolan! Kul att ni gillar vårt kapitel. Draget är i Ulriksbergskyrkan på onsdagar. Man kan välja mellan olika aktivitetsgrupper; t ex att vara med i en musikal, bak och pyssel eller natur och äventyr. Det är roligt!
Hälsningar
2 B på Ulriksberskolan

Skicka en kommentar