Författare

Författare 2016


Mimmi Schill

Mimmi Schill är 42 år och gav ut sin första fantasybok, Bomberman, för åldrarna 9- 12 år 2014. Hösten 2015 kom uppföljaren Bardiens beskyddare. Mimmi bor med sin man, två barn och en katt, i Berg utanför Växjö.

Mimmi arbetar som högstadielärare i Växjö och undervisar i svenska, historia och religion. En dag i veckan är avsedd för att skriva nya spännande berättelser (”Jag har hundratals oskrivna berättelser i huvudet”) varvat med klassbesök för att inspirera elever till skriv- och läslust.

Det är andra gången Mimmi skriver i Centrumstafetten. Hon började stafetten förra året och i år avslutar hon den!  Följ gärna Mimmis arbete på Facebook

Bäckaslövskolan 4B


Bäckaslövskolan 4B fick i uppdrag att berätta mer om de mystiska skorna.

Vi är 19 elever i vår klass. Vi gillar idrott, t ex fotboll och ridning. Vi gillar också teater och datorer. Om vi får beskriva oss själva är vi lite lata, ganska roliga, mycket påhittiga och vi tycker vi är bäst. Vi har ursprung från Chile, Argentina, Finland, Bosnien och Kroatien.

Ulriksbergskolan 4A

Ulriksbergskolan 4A fick i uppdrag att någon skulle få ett svar.

Vi är en klass med 21 elever. Vi tycker om att spela fotboll, friidrott, innebandy, ridning, cykla mountainbike, dansa, spela datorspel, ishockey, tennis, parkour, volleyboll och gå på Draget. Vi är en snäll och glad klass och vi pratar 9 olika språk.

Ringsbergskolan 4

Ringsbergskolan 4 fick i uppdrag att ta med en bokhandel i kapitlet.

Vi går i fyran på Ringsbergskolan. Vi är en glad klass som ibland har lite svårt att koncentrera oss på bara en sak eftersom vi har så många idéer!

Maria Björn

Maria Björn fick i uppdrag att ta med ett talesätt i kapitlet.

Maria Björn skriver för tredje gången i Centrumstafetten. När hon skriver böcker är det tillsammans med Niklas Krog. De har skrivit Kickboxaren och Kickboxaren 2 - Fightern. Just nu pågår arbetet med Kickboxaren 3, som snart är klar. Maria arbetar också som skolbibliotekarie på Bäckaslövskolan. Hon tycker att det är den perfekta kombinationen att vara skolbibliotekarie och barn- och ungdomsboksförfattare. Båda jobben är de roligaste man kan ha! Och bland de viktigaste!

Ulriksbergskolan 5A

Ulriksbergskolan 5A fick i uppdrag att någon skulle få en gåva i kapitlet.

Vi är en klass på 22 elever, 8 killar och 14 tjejer. Vi har många olika intressen, t ex idrott, musik och naturen. Vi kommer från olika länder och talar 8 olika språk. 

Bäckaslövskolan 5A

Bäckaslövskolan 5A fick i uppdrag att berätta mer om pappan.

Vi i klass 5A på Bäckaslövskolan anser oss som en pratig, busig och en väldigt fin klass.

Vi är väldigt atletiska av oss och tycker om friidrott, golf, tennis, fotboll, handboll, cheerleading, ishockey, karate, pingis, luftpistol, gymnastik, ridning, boxning, innebandy. Några i klassen har ursprung från Israel, Spanien, Kina, Chile, Kroatien, Colombia, Bosnien, Polen, Finland, Tyskland, Italien, England, Turkiet, USA, Danmark, Somalia, Egypten och Ryssland.

Centrumskolan 5

Årskurs 5 på Centrumskolan fick i uppdrag att skriva kapitel 10 och det skulle innehålla musik. Så här skriver de om sig själva:

I klassen är vi 28 pratglada elever som mest av allt gillar att spela fotboll på rasterna. Vi har vårt ursprung i olika länder runt om i världen och talar åtta olika språk.

Ulriksbergskolan 5B

Klass 5B Ulriksbergskolan fick i uppdrag att någon skulle berätta ett minne i kapitlet.

Vi är 20 pigga och glada elever som gillar att göra olika saker på rasterna och fritiden.
Vi är 8 flickor och 12 pojkar. Vi talar 8 olika språk.

Bäckaslövskolan 5B

Klass 5B Bäckaslövskolan fick i uppdrag att ta med en instruktion i kapitlet.

Vi som går i  klass 5B på Bäckaslövskolan är en sportig klass. Vi tränar fotboll, gymnastik, innebandy, simning, friidrott, handboll, tennis, thaiboxning, segling, golf, cheerleading, fäktning och går på scouterna. Vi gillar idrott, svenska, engelska, so, musik, matte, slöjd, no, bild och raster. Vi är 12 flickor och 12 pojkar.

Ringsbergskolan 5

Klass 5 Ringsbergskolan fick i uppdrag att skriva om Hawas första skoldag.

Vi som skrivit kapitel 7 går i klass 5 på Ringsbergskolan. Vår skola har en estetisk profil.
I klassen är vi 23 stycken pratglada elever som bland annat gillar idrott, spel och teater.

Just nu jobbar vi med en SO-teater om ikingatiden.

Emma Frey-Skött

Emma Frey-Skött är en välkänd gästförfattare för läsare av Centrumstafetten. Med inte mindre än tre kapitel är hon i en mycket exklusiv skara.

Förutom eminenta stafettkapitel har Emma Frey-Skött skrivit bl.a.Lucialinnet och Sveket. Hon har också skrivit böcker om hur du blir en mycket smartare läsare.

Centrumskolan 4b

Klass 4 B, Centrumskolan fick i uppdrag att ha med en tradition från någonstans i världen. Så här skriver de som sig själva:

Vi är en pratglad klass, som gillar bl.a. fotboll, mat och gymnastik.

Vi kommer från många länder i världen: Sverige, Bosnien, Ungern, Syrien, Somalia, Libanon, Rumänien, Palestina.

Klassen består av 10 flickor och 7 pojkar.

Bäckaslövskolan 4b

Författare till kapitel 4 är klass 4A på Bäckaslövskolan. Deras uppdrag var att någon skulle skratta i kapitlet.

Vi är 9 tjejer och 12 killar i klassen.  I vår klass gillar vi olika ämnen t ex engelska, idrott, matte, bild och slöjd.
Många är intresserade av t ex hockey, fotboll, ridning, gymnastik, basket, innebandy, flöjt, dans, klättring mm.
Vi tycker det är kul att läsa vad ni andra skriver i berättelsen.

Ulriksbergskolan 4b


Författare till kapitel 3 är Ulriksbergskolan 4b. Deras uppdrag var att någon skulle höra ett ljud i kapitlet. 

Vi är en klass på 21 elever, 8 flickor och 13 pojkar. Vi kommer från lite olika länder, Sverige, Palestina, Kosovo, Irak och Bosnien.  Många i vår klass gillar sporter till exempel fotboll, ishockey, friidrott, basket, innebandy och e-sport. I skolan gillar vi många olika ämnen men mest matte, idrott och engelska.

Centrumskolan 4a

Författare till kapitel 2 är Centrumskolan 4a. Deras uppdrag var att någon skulle glömma något i kapitlet.
Vi är 15 elever i klassen, 8 pojkar och 7 flickor. Vi kommer från Bosnien, Kosovo, Somalia, Kurdistan, Djibouti, Irak, Libanon och El Salvador. Eftersom det var lätt att känna igen sig i berättelsen tyckte vi att det var en jätterolig uppgift att skriva kapitlet.
Vi älskar fotboll, gymnastik, dans och att sjunga.

Mårten Melin

Författare till första kapitlet är Mårten Melin. Mårten Melin skriver allt - nästan. Han skriver dikter, romaner, noveller och serier. Mårten har bland annat skrivit serier i serietidningen Bamse.

Han tycker om att skriva om övernaturliga händelser och om kärlek och han skriver gärna lättlästa böcker. Mårten är författaren bakom Förvandlad, Jag är Love och Pixis bok. Mårten Melin sitter på stol nr 12 i Svenska Barnboksakademin.

Läs mer om Mårten Melin på hans hemsida.


Författare 2015

Ulriksbergskolan 1B

Författare till kapitel 39 är Ulriksbergskolan 1B. Deras uppdrag var att ha med ett instrument i kapitlet.

Vi är 23 snälla barn i klassen, 13 tjejer och 10 killar. Vi är en klass som tycker om att arbeta med alla ämnena i skolan. Vi tycker om att prata. På rasterna spelar vi fotboll eller hoppar hopprep.


Centrumskolan 4A

Centrumskolan 4A är författare till kapitel 38. De fick i uppdrag att låta Zahtra bli mätt.

Ringsbergskolan 4

Klass 4 på Ringsbergskolan är författare till kapitel 37. De fick i uppdrag att ha med en maträtt i sitt kapitel. Vi är 14 killar och 9 tjejer som går i klass 4 på Ringsbergskolan. Bland annat gillar vi musik, rollspel och sport, vi har alltså blandade intressen. Gemensamt för alla är att vi tycker om att prata och diskutera!

Centrumskolan 1A

Klass 1a på Centrumskolan är författare till kapitel 36. De fick i uppdrag att ha med en användbar svamp i sin berättelse.

I i vår klass finns det 14 pojkar och 7 flickor
Det roligaste i skolan tycker vi är matte, läståget, pärla, blomboken, teknik, bokstavsboken, spindelboken, rita, dagboken, skriva, retorik, kolla på film och verkstad.

Åsa Oxenmyr

Författare till kapitel 35 är Åsa Oxenmyr. Hennes uppdrag var att Viktor skulle få användning för sina kunskaper om rymden i kapitlet.

Åsa Oxenmyr är bibliotekarie på biblioteket i Älmhult och 2006 fick hon priset som Årets barnbibliotekarie i Sverige. Förra året debuterade hon som författare till boken Första träningen. Fyra böcker har hittills kommit ut i serien om Joel som spelar innebandy och de har snabbt blivit populära bland nybörjarläsarna som gillar idrott. Ide'n till böckerna fick Åsa när hon följde med sin son på en innebandymatch. Till hösten kommer en faktabok om innebandy också.  
På fritiden gillar Åsa att umgås med min familj, som består av man och två barn, skriva, läsa och göra smycken.

Läs mer om Åsa och hennes böcker här

Ulriksbergskolan 4B

Författare till kapitel 34 är Ulriksbergskolan 4B. De fick i uppdrag att ha med strålning i kapitlet.

Vi är en glad och energirik klass på 19 elever, 11 pojkar och 8 flickor. På rasterna tycker vi om att spela fotboll och Fotbollstennis.

Centrumskolan 4B

Författare till kapitel 33 är Centrumskolan 4B. De fick i uppdrag att ha med minst tre positiva känslor i kapitlet.

Vi är ett glatt gäng på 15 elever som gillar att prata om böcker.
Lyssna på våra bokpoddar på radiocentrum.blogspot.se

Ulriksbergskolan 6B

Författare till kapitel 32 är Ulriksbergskolan 6B. Deras uppdrag var att ha med ett lexikon i sitt kapitel.

Vi är 18 kreativa, coola och smarta elever som gillar olika sorters sporter.

Centrumskolan 5A

Författare till kapitel 31 är 5A på Centrumskolan. I deras kapitel skulle någon bli riktigt, riktigt glad.

Vi är ett gäng kloka och uppfinningsrika elever som gillar idrott och är bra på att samarbeta. Tillsammans kan vi 16 olika språk. Men det vi är allra bäst på är att ordna fester. Vi har ordnat en åt Zahra, Viktor och de andra. Hoppas ni gillar den :)

Ulriksbergskolan 4A

Författare till kapitel 30 är klass 4A på Ulriksbergskolan. De fick i uppdrag att ha med ett grundämne i sitt kapitel.


Vi är 23 spralliga elever.  Vi är 12 flickor och 11 killar. Vi gillar sporter. Vi tycker om att jobba i klassrummet. Alla är trevliga och schyssta mot varandra.

Ringsbergskolan 3

Författare till kapitel 29 är klass 3 på Ringsbergskolan. En toppenklass med 23 pigga och smarta elever.

De fick i uppdrag att någon skulle få en briljant idé.

Niklas Krog och Maria Björn

Författare till kapitel 28 är Niklas Krog och Maria Björn. I deras kapitel skulle någon visa mycket känslor.

Niklas Krog är inte lätt att sammanfatta, han skriver såväl storslagen fantasy och böcker om legendomsusade Samarkand som baskethistorier med kittlande romantiska inslag. Det sista är inte så konstigt kanske, han är trots allt svensk mästare i basket.

Det här kapitlet skriver han tillsammans med Maria Björn, som är skolbibliotekarie från Småland. Tillsammans har de två också skrivit boken Kickboxaren och nästa år kommer också Kickboxaren 2, Fightern.

Läs mer om Niklas Krog på hans hemsida

Ulriksbergskolan 5B

Författare till kapitel 27 var Ulriksbergskolan 2B. De fick i uppdrag att en sång skulle sjungas i kapitlet.

Vi är ett glatt gäng på 19 elever som gillar sport och djur.
Vi är trevliga mot varandra och tycker det är viktigt att vi visar varandra respekt och hänsyn. Vi är kreativa och nyfikna.

Centrumskolan 2B

Centrumskolan 2B var författare till kapitel 26. De fick i uppdrag att ha med ett rim i sitt kapitel.

Ulriksbergskolan 3A

Författare till kapitel 25 var Ulriksbergskolan 3A. De fick i uppdrag att ha med en hejaramsa i sitt kapitel.

Vi är en rolig klass med 22 elever. Vi är 14 killar och 8 tjejer. Vi gillar fotboll, innebandy, hockey, ridning, gymnastik, Parkour och friidrott. Lite spel är ju inte heller fel:)

Ulriksbergskolan 2B

Författare till kapitel 24 var Ulriksbergskolan 2B. De fick i uppdrag att ha med en solförmörkelse i sitt kapitel.

I klass 2b går det 16 elever. Vi är glada och oftast snälla. Vi är arbetsamma och har mycket energi. Vi är spontana och kreativa som gör att lektionerna aldrig blir tråkiga. Vi tycker det ska bli spännande att skriva stafettsagan!

Katarina Mazetti

Författare till kapitel 23 var Katarina Mazetti. Hon fick i uppdrag att någon skulle använda utdaterad teknoligi i kapitlet.

Katarina Mazetti skriver åde vuxenböcker och ungdomsböcker. Hon har skrivit den kända boken Grabben i graven bredvid (som faktiskt handlar om en bibliotekarie). För barn har hon skrivit böckerna om Kusinerna Karlsson som är en deckarserie.

Vill du veta mer om Katarina kan du gå in på hennes hemsida katarinamazetti.com.

Centrumskolan FB

Författare till kapitel 22 var Centrumskolan FB. De fick i uppdrag att beskriva någonting goggrannt.

Så här beskriver de sig själva: Vi är 18 glada och kreativa barn. Vi är både snälla och lite busiga ibland. Vi älskar berättelser. Vi tycker att det är roligt att arbeta med ipads.


Centrumskolan Internationella klassen

Författare till kapitel 20 var Internationella klassen på Centrumskolan. De fick i uppdrag att ha med någonting kladdigt i sitt kapitel!

Vi är 8 elever från Somalia och Syrien. Vi tycker om att spela fotboll, läsa och skriva. Vi är snälla mot varandra och hjälper varandra.

Ringsbergskolan 7

Författare till kapitel 19 var Ringsbergskolan klass 7. De fick i uppdrag att låta Zahra briljera med sina tekniska kunskaper och kirra biffen!

Årskurs 7 på Ringsbergskolan är en pratglad klass som trivs tillsammans.

Torsten Bengtsson

Författare till kapitel 18 var Torsten Bengtsson. Han fick i uppdrag att berätta  vad som har hänt och varför astronauten Christer är så upprörd.

Torsten Bengtsson har skrivit hur många böcker som helst - eller i allafall ett 70-tal böcker. Han är författaren till böckerna om Kim och Lina, Mördare och Döden dö, böckerna om Erik, böckerna om bandet Big Bang och många, många fler. Torsten Bengtsson skriver lättlästa böcker för både barn och ungdomar. Tidigare jobbade han som lärare. Det var hans elever som övertalade honom att börja skriva böcker.
Läs mer om Torsten Bengtsson på hans hemsida
Läs också en intervju med Torsten på Barnens bibliotek


Ulriksbergskolan 1A

Klass 1A på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 17. De fick i uppdrag att ta med en astronaut i kapitlet. 

I 1A är vi 23 glada barn. Vi trivs i vår klass och leker alla tillsammans. På rasterna leker vi dunkgömme, gungar på gungbrädan och spelar fotboll. Läsa och att arbete med bokstäver är kul.

Centrumskolan FA

Klass FA på Centrumskolan är författare till kapitel 16. De fick i uppdrag att ta med ett transportmedel i kapitlet.

Vi är ett gäng glada och uppfinningsrika barn som tycker det är roligt att lära oss nya saker.

Ulriksbergskolan 2A


Klass 2A på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 15. Deras uppdrag var att ta med en glad överraskning.

Vi är en rolig klass som gillar många olika saker till exempel sport, film och att leka. Alla i klassen är bra kompisar. Vi leker tillsammans ute på rasten både killar och tjejer. Vi låter ingen vara utanför.

Centrumskolan 3A

Klass 3A på Centrumskolan är författare till kapitel 14. I deras kapitel skulle vi få veta varför Peabody gömmer sig på jorden.


Ringsbergskolan Klass 1

Klass 1 på Ringsbergskolan är författare till kapitel 13. I deras kapitel skulle Viktor få ett oväntat besök.

Vi är ett gäng busiga, glada, smarta barn som är bra på att lyssna på varandra och som gillar att läsa och skriva. Vi gillar idrott och matte och att dansa och sjunga. 


 Ulriksbergskolan 6A

6A på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 12. De fick i uppdrag att en hemlighet skulle avslöjas.

Vi är ett glatt och spralligt gäng på 19 tjejer och killar som gillar sport i alla dess former.

Centrumskolan 6B

6B på Centrumskolan är författare till kapitel 11. Deras uppdrag var att det skulle finnas med ett ordspråk.

Vi tycker om att skriva. Vi tycker om att samarbeta och göra saker tillsammans. Därför tycker vi att det här var en rolig uppgift. När vi inte skriver spelar vi fotboll eller bara umgås med varandra.

Emma Frey-Skött

Emma Frey-Skött är författare till kapitel 10. I hennes kapitel skulle det se ljusare ut.

Emma Frey-Skött skriver lättlästa barn- och ungdomsböcker. Hon debuterade under våren med boken Sveket. I höstas kom hennes andra bok, med titeln Lucialinnet. Just nu håller Emma på att skriva på sin tredje bok. Det kommer att bli en spökhistoria.

Emma bor i Stockholm. Hon älskar katter och en av hennes allra största intressen är att gå på loppisar. Hon driver också en retroblogg som handlar om gamla saker och loppisfynd. Den heter Tant Emmas bravader.

Ringsbergskolan klass 6

Ringsbergskolan klass 6 är författare till kapitel 9. De fick i uppdrag att ha med minst tre adjektiv som börjar på B i sitt kapitel. Klass 6 på Ringsbergskolan är en klass med 24 elever. Vi är en blandad klass med många olika intressen, som vet vad vi vill.

Centrumskolan 3b

Centrumskolan 3B är författare till kapitel 8.

Vi är en klass med 15 stycken nyfikna och påhittiga elever som tycker om att fantisera och har en livlig fantasi. Vi går i klass 3B på Centrumskolan.

Ulriksbergskolan 5A

Ulriksbergskolan 5A är författare till kapitel 7. De fick i uppdrag att ta med tre olika känslor i sitt kapitel.

Vi är 17 elever som går i 5A på Ulriksbergskolan. Vi är ett pratglatt och idrottsintresserat gäng!

Centrumskolan 1B

Centrumskolan 2B är författare till kapitel 6. I deras kapitel skulle Zahra, Viktor och Peabody stöta på ett oväntat problem.

I 1 B går en hel hög med busiga och uppfinningsrika barn.

Centrumskolan 2A

Centrumskolan 2A är författare till kapitel 5. De fick i uppdrag att ha med minst tre verktyg i sitt kapitel.

Vi är 18 elever som går i 2A. Vi är snälla, roliga och nyfikna. Vi gillar sport, musik, matte och svenska och vi är bra på att diskutera och lösa problem.

Ringsbergskolan 2

Ringsbergskolan åk 2 är författare till kapitel 4. I deras kapitel skulle någon trycka på en knapp

Så här skriver de om sig själva:
Klass 2 på Ringsbergskolan är en klass på 23 glada, roliga och snygga elever.
Vi gillar att hitta på saker tillsammans. Vi tycker om att gå i skolan och vara kreativa, ha slöjd och läsa böcker. Vi kommer från olika ställen i Växjö och har alltid kul och skrattar.

Centrumskolan 6A

Centrumskolan 6a är författare till kapitel 3. De fick i uppdrag att ha med tre frågor i sitt kapitel. Det klarade de med råge…

Så här skriver de om sig själva:
6a är en klass med 20 roliga, pratglada och lite busiga elever som älskar idrott. Vi är alla kompisar och tycker om att umgås och ha kul. Vi kommer från olika håll i världen och det är bra tycker vi! Det gör att vi lär oss om hur det är på många ställen på vår jord.

Ulriksbergskolan klass 3b

Författare till kapitel 2 är Ulriksbergskolan klass 3b. De fick i uppdrag att ta med en brandbil i kapitlet.

Vi är 23 snälla och coola elever i vår klass. Vi gillar musik, dataspel och olika sporter t ex basket, dans, innebandy och friidrott.
Hoppas att ni gillar vårt kapitel!

Mimmi Schill

Författare till det första kapitlet är Mimmi Schill. Hon fick i uppdrag att skriva början på en rymdberättelse.

Mimmi Schill är 41 år och gav ut sin första fantasybok, Bomberman, för åldrarna 9- 12 år förra året. Mimmi bor med sin man, två barn och en katt, i Berg utanför Växjö.
Mimmi arbetar som högstadielärare i Växjö och undervisar i svenska, historia och religion. En dag i veckan är avsedd för att skriva nya spännande berättelser (”Jag har hundratals oskrivna berättelser i huvudet”) varvat med klassbesök för att inspirera elever till skriv- och läslust.
Följ gärna Mimmis arbete på Facebook


Författare 2014

Emma Frey-Skött

Emma Frey-Skött är författare till kapitel 34. Hon fick i uppdrag att skriva ett lyckligt slut på vår berättelse.

Emma Frey-Skött är 41 år och skriver lättlästa barn- och ungdomsböcker. Hon debuterade under våren med boken Sveket. Till hösten kommer hennes andra bok som har titeln Lucialinnet. Just nu håller Emma på att skriva på sin tredje bok. Det kommer att bli en spökhistoria. Emma bor i Stockholm. Hon älskar katter och en av hennes allra största intressen är att gå på loppisar. Hon driver också en retroblogg som handlar om gamla saker och loppisfynd. Den heter Tant Emmas bravader.

Centrumskolan klass 6

Centrumskolan klass 6 är författare till kapitel 33. I deras kapitel skulle drottningen komma med ett häpnadsväckande förslag.

Vi är en brokig skara elever från världens alla hörn. I klassen spelar många fotboll, andra läser böcker i ett kör. Vi är bra på mycket men bäst är vi ändå att hitta på bus :)

Centrumskolan 1A

Centrumskolan 1A är författare till kapitel 32. De fick i uppdrag att tappa bort någonting.

Så här skriver de om sin klass:
Vi är 17 elever i vår klass, 8 glada killar och 9 glada tjejer. Vi gillar matte och svenska. Vi tycker om teknik och dator. På rasterna leker vi King, spelar fotboll, sjunger och dansar. Vi har en blogg viicskolan.bloggo.nu och där skriver vi till varandra. Läs vår blogg och svara på frågorna om du vill.

Ulriksbergskolan 3A

Ulriksbergskolan 3A är författare till kapitel 31. De fick i uppdrag att låta hoppet komma tillbaka!

Vi är 24 elever som går i 3A på Ulriksbergskolan.Vi gillar att läsa, både tillsammans och för oss själva. De flesta av oss tycker mest om att läsa roliga böcker. På rasterna spelar vi Liv och Stopp. Det har varit kul att läsa och följa Stafettsagan!

 Lisa Bjärbo

Lisa Bjärbo är författare till kapitel 30. I hennes kapitel skulle hoppet nästan vara ute...

Lisa Bjärbo skriver om allt från träffande relationshistorier i Växjöbaserade Det är så logiskt alla fattar utom du till samarbeten som Stora syndboken och nostalgiska (för äldre vuxna) Bilderboksretro.

Dessutom så recenserar hon andras böcker på sin blogg och spelar in en superb podcast om ungdomslitteratur. Pust!

Läs mer om Lisa Bjärbo på hennes blogg

Centrumskolan 4A

Klass 4A på Centrumskolan är förtfattare till klapitel 29. De fick i uppdrag att berätta vad det fanns på USB-minnet. 

I klass 4a är vi snälla mot varandra och duktiga på att samarbeta. Vi är duktiga på att sjunga och det tycker vi är roligt. Tillsammans med symfoniorkestern, Kulturskolan och 4b har vi haft en konsert på konserthuset. Alla i klassen tycker om att skriva och börjar bli bra på det. 

Vi har tränat mycket på att skriva beskrivande faktatexter om djur. Vi har också skrivit mycket sagor och sångtexter. Dem kan ni läsa på vår blogg lask.vibloggar.nu

Ulriksbergskolan 2A

Ulriksbergskolan 2A är författare till kapitel 28. De fick i uppdrag att ha med en överraskning.

Vi är 23 elever i klassen. Vi är 9 flickor och 14 pojkar.
De flesta i vår klass gillar att sporta. Vi spelar fotboll, hockey och innebandy. Några rider, spelar tennis, går på gymnastik och fri-idrott. Vi gillar att spela olika data-spel.
Vi är glada och trivs tillsammans!

Centrumskolan Internationella klassen 3-6

Internationella klassen på Centrumskolan har skrivit kapitel 27. De fick i uppdrag att ha med ett husdjur i sitt kapitel.

Vi är två pojkar och sju flickor i vår klass. Vi kommer från Somalia och Rumänien och har bott i Sverige i ett år. I vår klass är vi bra kompisar. Vi tycker om svenska, matte, bild, slöjd, idrott och simning.

Ringsbergskolan åk 2 

Åk2 på Ringsbergskolan är författare till kapitel 26. Deras uppdrag var att ha med en spännande biljakt. Så här skriver de om sig själva:

Vi är födda 2004 och 2005 och går i klass två på Ringsbergskolan i Växjö. Vi är 22 stycken i vår klass, 10 flickor och 12 pojkar. Vi har skrivit några små böcker innan. Då använde vi Book Creator på våra iPads. Vi skrev om Petras prick som var försvunnen. Vi har mycket fantasi i klassen och vi gillar att skriva.

Ulriksbergskolan 5B

Ulriksbergskolan 5B är författare till kapitel 25. De fick i uppdrag att ha med en mening där alla ord börjar på samma bokstav:

Vi är 19 spralliga killar och tjejer som tycker om att spela fotboll, spela liv eller andra bollaktiviteter.
Just nu jobbar vi med nya tidens upptäckare, skriver artiklar och arbetar med energi.

Niklas Krog och Maria Björn

Niklas Krog och Maria Björn är författare till kapitel 24. De fick i uppdrag att låta någon bli lurad.

Niklas Krog är inte lätt att sammanfatta, han skriver såväl storslagen fantasy och böcker om legendomsusade Samarkand som baskethistorier med kittlande romantiska inslag. Det sista är inte så konstigt kanske, han är trots allt svensk mästare i basket.

Det här kapitlet skriver han tillsammans med Maria Björn, som är skolbibliotekarie från Småland. Tillsammans har de två också skrivit boken Kickboxaren.

Läs mer om Niklas Krog på hans hemsida

Centrumskolan 3A

Centrumskolan 3A har skrivit kapitel 23. De fick i uppdrag att någon  skulle läsa en dikt.

I vår klass finns det 10 flickor och 6 pojkar.  Vi tycker om att spela fotboll och utöva andra sporter. Vi tycker om att äta pizza, lasagne, hamburgare, kebab, tacos, godis och glass.

Ringsbergskolan åk 4

Ringsbergskolans åk 4 har skrivit kapitel 22. De fick i uppdrag att ha med en hemlig plan i sitt kapitel.

Vi är den gladaste klassen i hela världen. Det är 21 stycken i vår klass. Vi tycker om att prata, diskutera, sporta och att uppträda.

Centrumskolan 4B

Centrumskolan 4B är författare till kapitel 21. De fick i uppdrag att låta Olle, Bob och Julia veta en hemlighet.

4B är en stor klass med många glada barn. Vi tycker om att skriva och skriver både berättelser, faktatexter och musik. För några veckor sedan hade vi konsert tillsammans med Växjö Symfoniorkester. Då hade vi tillverkat våra egna instrument och skrivit musiken och texterna själva.

Du kan läsa våra texter på bloggen som vi har tillsammans med 4A: LASK.vibloggar.nu

Ulriksbergskolan 1B

Ulriksbergskolan 1b är författare till kapitel 20. De fick i uppdrag att ha med ett sagoväsen i kapitlet.

De skriver om sig själva:
Vi i 1B är en glad och sprallig klass som har roligt tillsammans. Vi tycker om att vara ute och leka med kompisar och att spela fotboll. Vi är en arbetsam klass som gillar att räkna i matteboken.

Centrumskolan 3B

Centrumskolan 3B är författare till kapitel 19. De fick i uppdrag att ha med ett väder i sin text.

Klass 3B på Centrumskolan är en bra klass. Vi tränar på många olika ämnen som matematik och svenska. Vi samarbetar mycket i vår klass.  På vår skola finns det många bra lärare. På rasterna har vi många aktiviteter och lekar. Vi leker tillsammans som kompisar så att ingen känner sig utanför. Vi har det roligt tillsammans!

Centrumskolan 5A

5A på Centrumskolan är författare till kapitel 18. De fick i uppdrag att ha med en miljöbeskrivning i sitt kapitel.

Vår klass är en nyfiken och frågvis klass. På rasterna spelar de flesta fotboll och en del av tjejerna gillar att dansa.

Just nu arbetar vi med energifrågor i no och matten handlar om bråk, procent och decimaltal. Tillsammans med Sandra i biblioteket arbetar vi med Stora Syndboken. Det är roligt att arbeta med Syndboken, vi spelar teater och har intressanta diskussioner och uppgifter.

Ulriksbergskolan 2B

Klass 2B på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 17. De fick i uppdrag att låta någon uttala en trollformel.

Så här skriver de om sig själva:
I vår klass går 21 härliga barn, 6 flickor och 15 pojkar. Vi gillar att läsa, skriva, träna friidrott och spela fotboll. En del av oss går på Draget eller spelar pingis och hockey. I skolan har vi skrivit rymdsagor och om hur det skulle vara att bli osynlig för en dag. Vi tycker om att lyssna på våra klasskompisars berättelser.

Centrumskolan 2A

Klass 2A på Centrumskolan är författare till kapitel 16. De fick i uppdrag att berätta om hur Olle blev ovän med antingen Bob eller Julia eller båda två.

Så här skriver de om sig själva:
Vi är 17 barn i vår klass, åtta pojkar och nio flickor. Vi är snälla och vi är duktiga på att jobba i klassrummet men ibland pratar vi lite för mycket. Vi älskar idrott och vi gillar att läsa och gunga i kompisgungan. Vi tycker också om att jobba med Ipad och dator.

Ringsbergskolan åk 1

Vi är 23 barn som går i klass ett på Ringsbergskolan i Växjö. Vi fick i uppdrag att ha med en insekt i vårt kapitel.

I vår klass tycker vi om att skriva och illustrera böcker, samarbeta och att ta hand om varandra.

Vi tycker också det ska bli spännande med stafettskrivning, fast vi vet inte riktigt vad det
innebär ännu. Hej då från klass ett på Ringsbergskolan.

Centrumskolan, internationella klassen, Alfa


Centrumskolan, internationella klassen, Alfa är författare till kapitel 14. De fick i uppdrag att ha med ett träd i kapitlet.
Vi som går i Internationella klassen (Alfa-gruppen) är elever som precis har anlänt till Sverige och inte kan tillräckligt mycket svenska för att börja i en vanlig klass. Vi tränar mycket på svenska språket.

Katarina von Bredow

Katarina von Bredow är författare till kapitel 13. Hon fick i uppdrag att ha med någon som talade ett främmande språk.

Katarina von Bredow bor i Hjortsberga i Småland och är en av Sveriges absolut bästa på att skriva om förbjuden kärlek. Det är kittlande böcker där man bara måste veta hur det går! 2012 vann hon Barnens romanpris för romanen om Vendela som precis börjat 9:an när den nya eleven Silja plötsligt vänder upp och ner på allt.

Läs mer om Katarina von Bredow på hennes hemsida

Centrumskolan FB

Centrumskolan F-klass B är författare till kapitel 12. De fick i uppdrag att ha med en cykel i kapitlet.

De skriver så här om sig själva:
Vi är 22 elever. I vår klass är vi snälla några älskar att spela fotboll och att köra basket. Alla är kompisar. Vi gillar att skriva, rita, läsa och jobba i grupper.

Ulriksbergskolan 5A

5A på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 11. Deras uppdrag var att ta med ett ordspråk i kapitlet.

De skriver om sig själva:
Vi är en klass där det går tio tjejer och tio killar. Många av oss gillar att spela fotboll, men några av oss gillar hästar, badminton och att spela Fifa. Vi är en klass som tycker om att skapa olika saker, t.ex. har vi under året byggt medeltidsborgar, torn och broar.

Centrumskolan 5B

5B på Centrumskolan är författare till kapitel 10. Deras uppdrag var att det första ordet skulle rimma på det sista ordet.

Vi är 7 killar och 9 tjejer som tycker om att skriva. Ni får gärna titta på våra texter på vår blogg. centrumskolan5B.moobis.se Vi tycker om att samarbeta och göra saker tillsammans. Därför tycker vi att det här var en rolig uppgift. När vi inte skriver spelar vi fotboll eller bara umgås med varandra.

Ulriksbergskolan 3B

Klass 3B på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 9. De fick i uppdrag att berätta lite mer om vad som hände med Olles mamma.

Det här berättar de om sig själva:
I vår klass är vi 25 flickor och pojkar. Vi är bra kompisar, är kreativa och tycker om att jobba. På rasterna spelar vi " Liv" och fotboll.

Centrumskolan 2B 

Klass 2B på Centrumskolan är författare till kapitel 8. De hade i uppdrag att ha med tre känslor i kapitlet - två positiva och en negativ.

Det här berättar de om sig själva:
Vi är 14 nyfikna barn och vår skola heter Centrumskolan. Vi kommer vi från olika delar av världen. Vi tycker om att läsa, skriva, räkna och att arbeta med dator och iPad. Vi tycker även om att spela fotboll, gunga och klättra i vår klätterställning på rasterna.

Ringsbergskolan åk 5 

Klass 5 på Ringsbergskolan är författare till kapitel 7. Deras uppdrag var att berätta mer om agent Julia.

Såhär skriver de om sig själva:
Vi är en klass på 14 tjejer och 8 killar som tycker om att jobba och samarbeta i grupper. Våra intressen är sport/idrott, att läsa, räkna, vara med kompisar och mycket mer.

Centrumskolan FA 

Klass FA på Centrumskolan är författare till kapitel 6. De fick i uppdrag att ha med en nyckel i kapitlet.

Så här säger de:
Vi är en pratglad, påhittig och fantasifull förskoleklass med många egna idéer.

Mårten Melin

Mårten Melin är författare till kapitel 5. Han fick i uppdrag att ha med frasen: "Var är mitt röda plommonstop?" i kapitlet.

Mårten Melin skriver allt - nästan. Han skriver dikter, romaner, noveller och serier. Mårten har bland annat skrivit serier i serietidningen Bamse. Han tycker om att skriva om övernaturliga händelser och om kärlek och han skriver gärna lättlästa böcker. Mårten är författaren bakom Förvandlad, Jag är Love och Pixis bok. Mårten Melin sitter på stol nr 12 i Svenska Barnboksakademin.

Läs mer om Mårten Melin på hans hemsida.

Ulriksbergskolan klass 1A

Klass 1A på Ulriksbergskolan är författare till kapitel 4. Deras uppdrag var att ha med ett fordon i kapitlet.

De skriver så här om sig själva:
I vår klass är vi 23 barn, 11 killar och 12 tjejer. Vi är bra kompisar med varandra i vår klass. Vi lyssnar på varandra och vi gillar att jobba.
I vår klass har vi några små författare som har skrivit böcker och håller på att skriva böcker på elevens val och på svenskan har vi skrivit sagor om en robot som heter Omega.

Hej då! Hälsningar klass 1A

Ringsbergskolan åk 3

Klass 3 på Ringsbergskolan är författare till kapitel 3. Deras uppdrag var att ha med minst sju beskrivande ord, adjektiv, i sitt kapitel.

Såhär skriver de om sig själva:
Alla i klassen är födda 2004. Vi är 19 elever i klassen, 13 killar och 6 tjejer. Vi har tidigare skrivit Hål-böcker som finns på vårt skolbibliotek, både med rim och utan rim. Vi har också skrivit hur det gick för Stella när hon besökte familjen Hedenhös.

Centrumskolan 1b

Klass 1b på Centrumskolan är författare till kapitel 2. De fick i uppdrag att ha med en stege i sitt kapitel.

Om sig själva säger de:
Vi är en härlig klass på 18 goa ungar från olika delar av världen. Vi tycker om att läsa, skriva, räkna, spela fotboll, dansa, sjunga och uppträda.

Torsten Bengtsson

Torsten Bengtsson är författare till kapitel 1. Han fick uppdraget att skriva en spännande inledning.

Torsten Bengtsson har skrivit hur många böcker som helst - eller närmare bestämt 55 stycken. Han är författaren till böckerna om Kim och Lina, Mördare och Döden dö, böckerna om Erik, böckerna om bandet Big Bang och många, många fler. Torsten Bengtsson skriver lättlästa böcker för både barn och ungdomar. Tidigare jobbade han som lärare. Det var hans elever som övertalade honom att börja skriva böcker.

Läs mer om Torsten Bengtsson på hans hemsida

0 kommentarer:

Skicka en kommentar