Kapitel 18 - Doktor X är förklädd

3/22/2014

... en beskrivning som lyder: Gå igenom skogen, i väst står en tall, när ni närmar er tallen tittar ni rakt fram, där ser ni en stor och mossig sten. Vid stenen växer det lövträd, gå till trädet med tjockast stam.

Jag, Bob, Julia och mamma går genom skogen. Vi kommer till en bäck och där lägger vi en bräda för att komma över till andra sidan. Bob hjälper Julia över bäcken men whoops, han halkar i samma ögonblick ner i vattnet. Strömmen är stark och Bob dras med.

– Hjäälp! Jag kan inte simma, ropar Bob. Julia springer längs bäcken efter Bob. När hon är jämsides kastar hon i sitt långa hår.

– Ta tag i mitt hår, skriker hon till Bob. Han famlar efter Julias hår och får till sist tag i det. Julia hjälper Bob upp ur bäcken och vi går vidare.


När vi kommer fram till trädet letar alla efter ledtrådar. Plötsligt lägger mamma märke till något rött under en låg gren med blad. Det är en knapp med ett kryss på, hon trycker på knappen utan att tänka sig för och helt plötsligt sugs alla fyra in i det stora lövträdet.

Färden går upp igenom stammen med en hiskelig fart. Till sist skjuts vi in i ett laboratorium. När vi ser oss omkring ser vi att vi hamnat i ett luftskepp, en zeppelinare.

Till vår förvåning står vi nu öga mot öga med den engelsktalande vakten. Han står där i en vit rock med ett brett flin på läpparna. Han sträcker fram handen och presenterar sig. 

- Det är jag som är Doktor X.


Agenterna står stumma av förvåning, men inte över att Doktor X står framför dem utan det som han har runt halsen, den magiska nyckeln…

Författare: Centrumskolan 5A

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Spännande! Men vi undrar varför det står en massa konstiga tecken i kapitlet?

Hälsningar
Ulriksbergskolan 3B

Anonym sa...

Vad spännande!! Doktor X hade ett snyggt namn. Hälsningar från er paralellklass 5B, Centrumskolan.

Skicka en kommentar