Kapitel 5 - Jätteexalterade

4/05/2016

Morgonen därpå bjöd Saras mamma på goda, nygräddade pannkakor till frukost. När de ätit färdigt gick Sara och Hawa in på Saras rum. Hawa hade hunnit med att få med sig sin Bamsetidning, när de lämnade sin lägenhet. De satte sig på sängen och Sara pekade och läste för Hawa. Sedan plockade Sara fram lite kläder, som Hawa fick låna. Hon la allt i en väska.

Snart var det dags för Sara att gå till Borglundsskolan.

När Sara hade gett sig iväg till skolan gick Hawa, hennes syster och hennes mamma hem. På golvet innanför dörren hittade de ett brev som var skrivet på både svenska och arabiska. Hawa tappade hakan av förvåning när mamma läste vad det stod i brevet. Där stod att Hawa skulle få börja skolan!

Dagen blev jättelång. Hawa väntade otåligt och förväntansfullt på att Sara skulle komma hem, så hon kunde berätta den glada nyheten. Hawas mamma blev så glad och ville bjuda alla grannar för att fira. Hela dagen lagade Hawas och Saras mamma mängder av mat. Sedan gick mammorna runt och bjöd in alla grannar i trappuppgången.

Sara blev jätteglad. Flickorna hoppade upp och ner och var jätteexalterade. Vilken tur att det hände just nu, för snart är det ju Ramadan och då är det fasta en hel månad!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar