Kapitel 12 - Gåvan

4/15/2016

Hawa lyfter blicken och ser att det är hennes pappa. Hon blir så glad att hon börjar gråta. Hon springer fram till pappa och kastar sig i hans famn. Pappa tittar konstigt på henne och frågar på syriska vem hon är. Hawa tittar på sin pappa och säger:

- Men känner du inte igen din egen dotter?

Pappa tar loss Hawa från famnen och går därifrån. Hon vänder sig om och ser att hennes pappa har ett stort sår i bakhuvudet. Hawa börja gråta och hon vänder sig om och springer hem till sin mamma.

När hon kommer hem sitter mamma vid köksbordet och på bordet ser Hawa att det ligger ett stort paket. Hawa rusar fram till henne och mamma frågar vad som har hänt. Hawa berättar, mamma ser orolig ut och frågar var pappan är. Hawa svarar att han gick ner mot stan.

Då pekar mamma på paketet på bordet. Det ligger ett kort bredvid paketet. Mamma ger Hawa kortet och där står det att det är en gåva från Abduhl. Mamma har inte vågat öppna det.
Hawa tar paketet och öppnar det. Då ser hon att det är samma skor som låg i hallen tidigare. Där ligger också en lapp där det står: ”Till dig som behöver hjälp.”

Plötsligt ringer det på dörren. Hawa reser sig och går och öppnar. Utanför dörren står Sara och hon ser att Hawa är ledsen…

0 kommentarer:

Skicka en kommentar