Kapitel 10 - Mystiska skorna och musiklektionen

4/12/2016

Plötsligt ser Hawa att det är en okänd kille som står bredvid Huda. Han har på sig exakt samma skor som hon hade sett den där natten då hon hade snubblat över dem och gjort sig illa. Hawa hade lagt skorna hemma i hallen och hon hade helt glömt bort att dem ens var där. Men inte kan det vara just de skorna för de var ju hemma, tänkte Hawa.

Mer hann hon inte tänka för annars skulle hon bli sen till sin första musiklektion. Innan rasten så berättade Muhammed för Hawa att de skulle ha musik. Hawa blir helt imponerad av alla instrument när hon kliver in i klassrummet. Hon ser en jättefin gitarr som hon gärna vill testa. Gitarren är röd som Hawas favoritfärg. Hon hann aldrig ha ämnet musik i Syrien eftersom det blev krig där.

Musikläraren går fram till henne och säger Anton. Därefter säger hon sitt namn. Sedan ber Anton alla elever att sätta sig på sina platser. Hawa blir genast glad för att Anton pekar på den röda gitarren som hon inte kunde sluta titta på. Och då hämtar Anton gitarren och visar Hawa hur man spelar. Han hade märkt att Hawa hade tittat på den sedan hon hade kommit in i klassrummet. Efter ett tag räcker Anton gitarren till henne och säger att hon kan få testa den. Hon blir så glad att hon helt och hållet glömmer bort de mystiska skorna.

Efter lektionen så kommer tankarna om de mystiska skorna tillbaka. Skolan är slut och Hawa går hem. När hon öppnar ytterdörren till sitt hem så tänker hon att skorna är på den platsen hon sist hade lagt dem. Men plötsligt...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar