Kapitel 25 - Heja Ketchup ni är bäst!

3/23/2015

- Vi är Zenapianerna från grannplaneten Zenap. Vi är här för att hjälpa er för vår planet blev attackerad tidigare och vi har uppfunnit zenapspistoler som eliminerar ketchupvakternas pistoler.

- Vid anfallet av vår planet stals våra stadsdiamanter vid namn Panezdiamanterna. Panezdiamanterna skyddar vår planet och håller den svävande. Utan dem försvinner vi in i Svarta hålet för alltid. Vi räddade er för att vi behöver er hjälp med att få tillbaka diamanterna. Hihaa har rykte om sig att kunna bemästra tid och rum. Därför önskar vi att få låna någon slags kamera som man kan se in i dåtiden med. Vi tror att ni har en ketchupflaska med en kamera i!  Har ni det?

- Ja visst ja det har vi ju! Men hur ska den kunna fungera bakåt i tiden?

- Det är just det som är problemet för det behövs en enda Panezdiamant i objektivlinsen för att lyckas. - Dessutom behöver jag Gurkmeja, sa Hihaa.

- Det hade vi på vår planet sa Raaps, den ena av Zenapianerna, men är det något som de elaka   syskonen Dr Evil och Eva avskyr så är det Gurkmeja. Givetvis tog de allt och Gurkmejan förvarar Eva i en väl tillsluten kapsel runt halsen.Tillbaka till problemet med att hitta Panezdiamanterna!

– Var finns de? frågar Hihaa.

 - De finns i ett speciellt kassavalv som suger ur all energi från dem. Kassavalvet tror jag finns på den mest avlägsna platsen på Ketchup-planeten, nämligen i Ketchup-ruinen, sa den andra Zenapianen.


- För att komma in i den måste man säga en ramsa tre gånger. Jag tror att den var så här:

- Heja Ketchup ni är bäst! Ni är dem som vinner mest!

- Skynda er nu kommer det någon…


Författare: Ulriksbergskolan 3A

1 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett bra kapitel och lagom långt. Det var kul att ni hade med planeten Zenap:)

Skicka en kommentar