Kapitel 13 - Rymdgrisar

3/05/2015

Plötsligt fylls hela rummet av ljus. Han hör ett gnällande ljud det låter som en gris som grymtar i motvind. Viktor smyger fram till fönstret. Där ser han en raket som går in för landning, den sprutar eld. När elden slocknat öppnas dörren och ut kommer en hel armé av rymdgrisar med tekannor som hjälmar. Som vapen har de blöta tepåsar. Grisarna grymtar genom piparna på kannorna.  Viktor blir livrädd och börjar förtvivlat ropa på sin mamma och pappa.

Då ringer det på dörren.

Viktor vaknar med ett ryck!

Han springer fram till fönstret.  Det ser ut som vanligt. Inte ett spår av något rymdskepp.
Vem ringer på dörren mitt i natten?

Han tittar ut genom fönstret och ser Peabody stå utanför dörren.  Han hör hur mamma och pappa redan har vaknat och är på väg att öppna dörren.

Viktor öppnar snabbt fönstret och säger till Peabody att han måste gömma sig för att mamma och pappa kommer att öppna dörren. Viktor kastar ner ett hopprep till Peabody. Peabody tar tag i repet och Viktor försöker dra upp honom i repet. Men repet går av och Peabody hamnar i en lövhög. Just då öppnar mamma och pappa dörren men ser ingen där. De går ut och kikar i trädgården. När mamma och pappa har går gått runt husknuten passar Peabody på att smita in genom dörren och upp till Viktors rum.

Författare: Ringsbergskolan klass 1

0 kommentarer:

Skicka en kommentar