Kapitel 21 - Den perfekta planen!

3/17/2015

...1...0!

 Raketen far iväg med ett brak! Äntligen på väg! Victor och Zarah skrattar av lycka och av kittlet i magen. Victor är jätteglad och exhalterad över att nu få se rymden på RIKTIGT! Han tittar ut genom fönstret och ser jorden bli allt mindre, till slut inte större än en ärta. Christer styr rymdfarkosten med trygga händer.

- Vad är planen när vi kommer fram? Hur ska vi lyckas landa utan att inkräktarna på Ketcupplaneten ser oss? undrar Zarahs mamma.
- Bästa sättet att få information är att “låta” oss bli tillfångatagna.
 Då ser vi hur det ser ut från insidan för de redan fångade bodysarna, förklarar Hiha.

De andra instämmer med Hihas förslag. Victor undrar om de har kvar ketchupflaskan med den dolda kameran och Peabody svarar att det har de. Den kanske kan komma till användning under fångenskapen?

- Ska alla bli tillfångatagna? frågar Zarah.
- Nej, inte alla, svarar Hiha. Några måste vara kvar på skeppet. Annars är det kört om vi alla blir avslöjade. Frågan är bara vilka som ska vara kvar?
- Jag vägrar att låta barnen bli fångar! utbrister Zarahs mamma.
- Då stannar jag kvar med dig och barnen, säger Christer lugnt. Jag har dessutom störst kunskap om hur rymdskeppet fungerar. Nu är det i alla fall dags att gå in för landning! Ser ni planeten där framme?

Landningen går ypperligt och ingen verkar märka dem. De gömmer rymdskeppet och Peabody, Paabody och Hiha smyger därefter iväg mot inkräktarnas högkvarter. Plötsligt kommer några vakter och griper dem. De blir förda in genom högkvarterets stora port. Där inne ser de en hög och bred stol med ryggen vänd mot dem. Plötsligt snurrar stolen runt och där sitter inga mindre än... Dr Evil och den mystiska kvinnan!

- Vi har väntat på er, säger de i kör...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar