Kapitel 31 - Skaka rumpa

4/08/2015

…skakar raketen till och stannar helt.

- Varför  funkade inte kompassen?  undrar Viktor.
- Vi sa inte rätt säger Zahra. Vi måste vara mer exakta.

Allihop tar tag i kompassen igen och säger:
- Ta oss till Panezdiamanterna, snälla.

Nu rusar raketen iväg åt rätt håll. Efter en förvånansvärt problemfri resa landar de på korvplaneten utanför en grotta. Zahra som fortfarande håller i kompassen dras mot grottan. De andra följer efter. I grottan är det alldeles mörkt. Peabody som går sist snubblar på någonting och ramlar rakt på Zahra som faller mot en sten. Då öppnas en lucka. De kommer in i en labyrint och får leta sig fram ett tag. Men till slut hittar de diamanterna.

- Nu måste vi ta oss härifrån innan Korvianerna upptäcker att diamanterna är borta.

När de kommit tillbaka till raketen ber de kompassen ta dem till Zenapsplaneten. Den startar och far iväg med en faslig fart. Helt plötsligt hörs ett pruttande ljud och motorerna stannar.

- Nej! Vi har slut på bränsle! Nu är det ute med oss!! Skriker Paabody
- Nejdå det är lugnt. Panezdiamanterna håller oss svävande, lugnar Christer honom.

När de väl är framme möter Zenapianerna dem med glada rop och skratt. Viktor, Zahra, Peabody, Paabody, Hiha, Christer och Zahras mamma blir burna till en stor fest.  Zenapianerna och hjältarna firar hela natten med korv och zenapsdrinkar.

Peabody och Paabody dricker för många zenapsdrinkar och får konstiga utväxter på oväntade ställen. De gör en uppskattad och vild dans till Jean Banans Skaka rumpa.

Kapten Dijon avbryter festen framåt morgonen och håller ett tal där han tackar för hjälpen och ger hjältarna en belöning.

- Vi har fyra diamanter, berättar han,  men behöver bara två för att hålla oss svävande. Vi vill ge er två av dem som tack för hjälpen.

Hiha tittar på Bodysarna.
- Dem kan vi använda för att göra det vi gav oss iväg från jorden för att göra. Vi kan rädda Ketchupplaneten.

Författare: Centrumskolan 5A

0 kommentarer:

Skicka en kommentar