Kapitel 40 - Chokladbomben

4/22/2015


…att Dr Evil och Eva håller på att bygga en enorm bomb. En bomb som är så stor att den skulle kunna spränga hela solsystemet. Inte bara Ketchupplaneten skulle förstöras då, utan även Senapsplaneten, Majonäsplaneten, Chiliplaneten, Korvplaneten, Kebabplaneten och Hamburgerplaneten kommer att gå upp i rök i så fall.

- Vad ska vi göra nu? viskar Viktor. Vi måste se till att bomben inte fungerar. För om den inte fungerar kan de försöka spränga bäst de vill den 23 april och det kommer inte att hända någonting.
Zahra som fortfarande är lite hungrig och bara tänker på mat kommer på att de kan spruta in ketchup i bomben.

- Alla vet ju att chokladbomber som den där drivs av choklad och att ketchup neutraliserar chokladen så allt vi behöver göra är att spruta in ketchup i bombens chokladbehållare.

- Men var får vi tag i ketchup? undrar Christer.
- Vi körde ju förbi en brandbil på vägen hit. Bränder på Ketchupplaneten släcks bäst med ketchup så om vi bara kan få hit brandbilen är saken biff, säger Paabody tyst.

- OK, så här gör vi viskar Zahra, Christer och mamma hämtar brandbilen. När de kommer tillbaka lockar Peabody, Paabody och Hiha iväg Dr Evil och Eva. Då smyger jag och Viktor in med slangen från brandbilen och sprutar in ketchup i bomben. Sedan är det bara för oss alla att mötas vid tidsmaskinen och ta oss tillbaka till onsdagen den 22 april.

Våra hjältar bestämmer sig för att göra som Zahra föreslår (hon är ju ändå den med hjärna i gänget).
Efter att ha mutat brandmännen med ruttna ketchupsvampar kommer Christer och Zahras mamma tillbaka med brandbilen. Peabody knackar på rutan och gör en ful min åt Dr Evil som far efter honom med Eva hack i häl. Zahra och Viktor rycker tag i brandbilens slang och springer in genom dörren…

Förtfattare: Centrumskolan 4a

1 kommentarer:

Anonym sa...

det ska stå 5b inte 4a det är jätte bra

Skicka en kommentar