Kapitel 41 - Gatuköksunionen

4/23/2015

Problemet är bara att de inte hittar något hål att spruta in ketchupen genom. Bomben är helgjuten och enorm. De letar och letar och till slut hör de att några närmar sig utanför. Det är Dr Evil och Eva, som nu har tröttnat på att jaga Peabody, Paabody och Hiha och istället bestämt sig för att bevaka sin stora bomb. Zahra och Viktor tittar förtvivlat på varandra. Ska de misslyckas nu, när de kämpat så länge?

- Vi dränker hela bomben i ketchup! ropar Zahra. Det är enda chansen!

Så börjar de spruta ketchup med brandslangen. De sprutar och sprutar. Dr Evil och Eva kommer inrusande och springer mot Zahra och Viktor för att försöka hejda dem, men Zahrasiktar på dem och de blir omkullslagna av den hårda ketchupstrålen. Efter en stund är hela bomben täckt av kletig och blank ketchup.

- Snabbt till tidsmaskinen! ropar Viktor.
- Men vad händer med Dr Evil och Eva? frågar Zahra. Om de får ett helt dygn på sig kommer de kanske att hinna ta bort all ketchupen och då kan bomben förstöra hela vår del av universum!
-Nejdå, säger Viktor. Vi sprutar ju inte dit ketchupen förrän idag, eller hur? När vi kommer fram har inget av det här hänt!
- Just det, ja! utbrister Zahra. Det här har inte hänt än!

De slänger sig in i tidsmaskinen där Peabody, Paabody och Hiha redan väntar. Snabbt tar de sig tillbaka till den 22:a april, där de förklarar för alla hur de lurat Dr Evil och Eva.

- Det måste vi se! utropar Christer och mamma i kör.

Christer tar kontakt med ledarna för alla de andra planeterna och stämmer möte även med dem.
Den 23:e april samlas allesammans på Ketchupplaneten för att se hur Dr Evil och Eva blir bortlockade från bomben just innan det är dags att spränga den och hur den sedan detonerar med ett bubbligt pruttljud i ketchuphögen. Polisen häktar dem, tagna på bar gärning, och ledarna för de olika planeterna samlas omkring kung Peabody och hyllar honom som universums räddare.

- Jag föreslår att vi bildar en union, säger Peabody. Korv, Hamburgare, Chili,Kebab, Senap, Majonäs och Ketchup! Alltsammans hör hemma i ett jättelikt Gatukök. Tillsammans blir vi starka och kan skydda oss mot onda inkräktare som Dr Evil och Eva.
Alla tycker att idén är lysande och unionens regler och lagar skrivs noggrant nerpå en fin korvbrödsservett.

Zahra och Viktor har ändå fått nog av gatuköksmat för en tid framöver.
- Jag tror jag vill ha en pizza istället, säger Zahra när de kommit hem till jorden igen.
- Jag med, säger Viktor. En med skinka.
- Vesuvio, säger Zahra.
- Nej! skriker Viktor. Inga fler planeter! Vi tar en Hawaii istället!
-Okej ,säger Zahra med ett skratt. Fast Vesuvio är en vulkan. Planeten heter Vesuvius. Men vi tar väl en Hawaii för säkerhets skull.

Rymden är visserligen spännande. Men just nu behöver Viktor och Zahra en pizzapaus. Det hindrar inte att Zahra kommer med ett förslag.
- Viktor? Kan vi kolla lite i din stjärnkikare imorgon kväll?
Viktor nickar.
- Okej. Men om något konstigt landar på jorden går vi direkt hem och spelar ”Fia” eller ”Finns i sjön”. Lovar du det?
Zahra nickar.
- Absolut, säger hon.

Författare: Katarina von Bredow

0 kommentarer:

Skicka en kommentar