Kapitel 32 - Ketchupflaskans meddelande

4/09/2015

Peabody och gänget börjar ta farväl av zenapianerna och återvänder till raketen. De funderar på var de ska lägga diamanterna för att de ska vara i säkert förvar.

Hiha kommer på att de har ett litet kassaskåp i raketens städskrubb och de går dit. När Paabody öppnar kassaskåpet faller det ut en bok. När de tar upp boken ser det ut som ett lexikon. På boken står det ”Ordbok: svenska – intergalaxiska”.

De bläddrar lite i lexikonet och lägger den sedan åt sidan. De lägger diamanterna i kassaskåpet men när de försöker stänga kassaskåpsdörren går det inte. De försöker läsa manualen och förstår att de måste tala in ett kommando för att dörren ska låsas. Dessutom måste kommandot vara på majonäsiska.

-         Ta upp lexikonet igen, säger Zahra.

De bläddrar lite i lexikonet, hittar majonäsiska och slår upp ordet: Lås.
Peabody läser sedan upp ordet ”aakii” i en liten mikrofon som finns på kassaskåpets dörr. Det börjar då lysa en röd lampa och kassaskåpsdörren går i lås. Efter en liten stund startar de motorn och räknar ner: 3, 2, 1…

Plötsligt, under allt oväsen och buller faller ketchupflaskan ner från en hylla och slår ner på Zahras huvud. Ut från ketchupflaskan kommer det ett meddelande där det står något på ketchupska…


Författare Ulriksbergskolan 6B

0 kommentarer:

Skicka en kommentar