Kapitel 29 - Glasbubblan

4/08/2014

Inne i tårtan skyndar sig Bob att skrika sin skogsdikt samtidigt som vi sparkar oss ut ur tårtan och blir alldeles kladdiga av grädde och sylt. Snart lugnar sig Doktor X och börjar le. Han kommer bara vara snäll i tio minuter så vi måste skynda oss att få ur honom all information om planen att mörda kungen.

- Det var jag som skulle bli kung, säger Doktor X, inte min tvillingbror. Nu ska jag gifta mig med drottningen och göra henne lika ond som jag med hjälp av min ondskemaskin som jag förvarar i ett hemligt rum på slottet. Det enda som kan hindra mig är ett USB-minne som SSF har programmerat för att hacka ondskemaskinen. Med det kan man vända maskinens verkan så att den gör människor goda istället.

Vi tittar fundersamt på varandra. Det måste vara minnet som Julia har i sin ficka. Nu måste vi hitta Doktor X ondskemaskin.

Vi springer förbi korridorer med röda mattor och många dörrar. Till slut hittar vi en trappa som leder ner i källaren och en stor mörk dörr. Dörren är låst, men vi lyckas låsa upp den med den gyllene nyckeln. Där inne står en maskin. Den är svart och ser ut ungefär som jag tänker mig att en elektrisk stol ser ut. Stolen står i någonting som ser ut som en glasbubbla och nere vid golvet finns en lucka. Vi sätter in minnet i luckan och maskinen lyser upp.

- Men hur ska vi få in Doktor X i maskinen? undrar Julia.
- Drottningen får hjälpa oss, säger jag.

Julia springer upp för att hämta drottningen och den fortfarande snälla Doktor X medan jag och Bob vaktar maskinen. Drottningen lyckas lura Doktor X att sätta sig i maskinen och vi fäller snabbt ner den glasbubbleliknande buren. Jag trycker på knappen…

Författare: Centrumskolan 4A

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra fortsättning, vi är spända på om de lyckas att få in doktor X i ondskemaskinen i tid.
Hälsningar 4B Centrumskolan, era grannar.

Anonym sa...

Excellente Vi tyckte att ni har skrivit en jättebrabra och spännande fortsättning.
Klass 2a Ulriksbergskolan

Anonym sa...

Tack så mycket!
/4a

Anonym sa...

bra och spännande

Skicka en kommentar