Kapitel 26 - HJÄLP! Han kommer ifatt!

4/03/2014

Jag drar in pappafågeln i bilen. Mamma sätter sig bakom ratten och Julia och Bob slänger sig in i baksätet. Vi rivstartar bilen, gruset flyger, vi gasar och kör iväg i full fart.
Jag frågar mamma: “Varför vill Doktor X döda kungen och gifta sig med drottningen?”
Mamma svarar tyst: “Han vill bli kung, ha makt och bli rik”.
När Julia kollar ut genom bakrutan ser hon en massa fåglar som attackerar bilen. Metallfågeln är mitt bland fåglarna. Vi blir skräckslagna och Bob och jag börjar gråta.

“Jag vet en genväg!” Säger mamma och svänger och sladdar in i skogen. Inne i skogen är det mörkt. Julia tittar bakåt igen och ser ett ljus. Det är Doktor X som jagar oss på en motorcykel tillsammans med fåglarna.

“Kör snabbare!” skriker Julia
“Okej, okej, vi kör mot slottet så fort vi kan!” säger mamma.

“Jag ser slottet!” skriker jag,

“Jag är rädd!” gråter Bob.

Plötsligt faller det ett träd över skogsstigen och vi är tvungna att slänga oss ut ur bilen. När vi kastar oss ut pirrar det i magen. Bilen krockar och fattar eld. Snabbt gömmer vi oss bakom trädstammen. Fåglarna attackerar och dyker ner mot bilen för de tror att vi fortfarande är kvar i den. Fåglarna brinner upp. Alla utom metallfågeln.

Doktor X hoppar av sin motorcykel. Han ser sig omkring och får syn på en liten bit av pappas fågelvinge. Han går fram till trädstammen och tittar och letar efter oss allihop. Men doktor X ser oss inte, för vi har gjort oss osynliga med våra dräkter. Pappafågeln kryper in i ärmen på min dräkt och blir också osynlig.

Vi springer fram till porten och ska precis öppna. Mamma säger lösenordet:
“Bagaren Bengt Bakar Bullar, Bullarna Blev Brända!”
Men portarna öppnas inte. Något är fel...

Författare: Ringsbergskolan klass 2

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte bra undrar vad som händer i nästa kapitel.
Raghad.4a

Skicka en kommentar