Kapitel 5 - Rymdresa med Peabody

2/23/2015

 -Jag har en stor verktygslåda med många verktyg i, säger Zahra.
 -Har du de viktigaste verktygen som borrmaskin, såg, hammare och skruvmejsel? frågar Viktor.
 -Det har jag, skiftnyckel och många fler.  Teknik är mitt favoritämne i skolan och jag brukar mecka i källaren, berättar Zahra. Min pappa är vaktmästare, och mamma älskar att titta på ”Fixa rummet” så att hela familjen är intresserade av teknik.

I Viktors garage finns en rymdmotor men det fattas två delar, nosen och stommen. De går hem till Zahra för att hämta verktygslådan, därefter går de hem till Viktor och hämtar raketmotorn. De går igenom skogen där Peabody  får bo i en grankoja som barnen byggt åt honom. I skogen hittar de delar av nosen och stommen. Men de behöver repareras. Nu behöver de bygga ställningen för att fyra av raketen.

Allt det här tar tre veckor.

Det är mitt i natten och allting är äntligen klart. Viktor och Zahra vill följa med Peabody ut i rymden. De lägger kuddar och en basketboll under täcket för att lura sina föräldrar att de sover. Zahra och Viktor skriver var sitt brev till sina föräldrar och förklarar att de inte behöver vara oroliga och att de snart kommer de hem igen.

De säger till Peabody att de gärna vill följa med till rymden men Peabody tycker det är för farligt. Viktor och Zahra lyckas att övertyga Peabody att följa med på resan. Peabody lovar att bygga en raket på sin planet så att barnen kan komma tillbaka till jorden. De tar med sig mat, vatten och saker som är bra att ha på rymdresan. Nu är det dags att skjuta upp raketen.  De tar på sig rymdkläder och går in i rymdraketen.

- Är ni redo? frågar Peabody.
-Ja! svarar Zahra och Viktor.

Nedräkning  10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0...

Författare: Centrumskolan 2A

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
vi gillade ert kapitel det var väldigt spännande och bra skrivet.
/Centrumskolan 5a

Skicka en kommentar